Sunday, September 16, 2012

Vahvad virsikud

Täna võtan ma ette sellise toreda projekti.Valmistan virsikuid meenutavad koogikesed maitsvast sidrunikreemist ja liköörist.Mis pakuvad naudingut nii silmadele kui maitsemeelele..
 


Koostisosad:

Tainas:                                                                     

100g võid
175g suhkrut
500g jahu
3 muna
4 spl piima
16g küpsetuspulbrit
1 sidruni(riivitud koort)

Taina jaoks sega omavahel kuivained ning lisa võin,munad,piim ja riivitud sidrunikoor.Sega kõik koostisosad omavahel tainaks.Tee käed kokku jahuga,et tainas käte külge ei jääks ning alusta pallide veeretamist kätevahel.Aseta pallid küpsetuspaeriga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit.Kui poolkerad on küpsenud tõsta kuhugi jahtuma ning valmista sidrunikreem.



Sidrunikeemi jaoks:

40g jahu
1/2 piima
1 vaniljekaun
180g suhkrut                                                                            
6 munakollast
1 sidrun




Sidrunikreemi jaoks pane piim keema.(jäta pool klaasi kõrvale)Lõika pikuti pooleks vaniljekaun ning lisa piimale.Kuumta piima tasasel tulel mõned minutid ja tõsta kõrvale seisma 10 minutiks.Seni vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.Edasi vahustades sõelu munavahu hulka jahu ning kalla see pool klaasi piima,mis kõrvale sai pandud.Riivi munavahu sisse ka terve sidruni koor.Eemalda piima seest vaniljekaun ning nirista munavaht pidevalt vispliga segades ülejäänud piima sisse.Keeda madalal tulel kuni tekib sobiva paksusega kreem.Lase kreemil jahtuda!



Katteks:

likööri
suhkrut
piparmündilehti

Väikese teelusikaga tee palli poolikutele sisse väikesed sügavikud ning täida tordipritsi abil jahtunud sidrunikreemiga.Vajuta poolikud kokku,nii et tekib pall ehk siis virsik.Pista virsikud kiiresti läbi liköörist(see käib tõesti korraks,et mitte läbi leotada)ning veereta läbi suhkrust.Lehtedeks aseta igale virsikule piparmündilehed.


Pikk ja aeganõudev protsess kuid hiljem neid toredaid koogikesi ampsates,ei ole enam see pikk ja raske tee nende valmistamiseks meeleski :-)

No comments:

Post a Comment