Friday, June 15, 2012

Grissinid


Täna olen ma oma maitseelamustega Itaalias ja valmistan traditsioonilisi Itaalia grissiinisid.Seal ei puudu ühegi restorani,kohviku ja kodu laualt need imemaitsvad pulgakesed.Nende söömiseks võib valida igaüks ise mooduse kas siis niisama mekkida,kasta erinevatesse kastmetesse või keerata ümber prosiutto viilud!



Vaja läheb:

300g jahu
155g vett
9g pärmi
35g oliiviõli
1 tl soola
                     


Jagada leige vesi kahte anumasse,ühes lahustada pärm ja teises sool.Valada mõlemad vedelikud jahu hulka,lisada oliiviõli ja vormida kätevahel seni kuni tekib sile tainatomp.Asetada tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile,vormida õrnalt kätega tainas ovaalseks,pintesldada üle oliiviõliga ja panna ahju seisma(ilma kraadideta,ainult tuli sees)üheks tunniks või katta mõne anumaga.Kui tainas on kerkinud,asetada ta koos küpsetuspaberiga lauale ja tõigata 1 cm laisused ribad,mida tuleb venitada õrnalt pikemaks ennem ahjuplaadile asetamist.Küpsetada ahjus 200 kraadi juures ca 20 minutit.Soovi korral võib ennem ahju panekut grissinid pintseldada üle oliiviõliga ja puistada peale seesamiseemneid või mooniseemneid!;-)

No comments:

Post a Comment