Sunday, August 12, 2012

Pasta alla norma

Pasta,mille juured ja võrratud maitsed pärinevad Sitsiiliast!See roog Sitsiilia Catania köögist on oma nime saanud Vincenzo Bellini kuulsa ooperi "Norma" järgi!


Vaja läheb:

400g spagette                                  
2 küüslauguküünt
500g tomateid                              
200g soolast ricottat
1 suurem baklažaan
12 lehte basiilikut
oliiviõli
soola
pipart



Pane spagetid keema.Lõika baklažaanist ca 4mm laiused kettad ja pane sõelale ning puista üle jämesoolaga.Kata sõel taldrikuga ja asete peale mingi raskus.Jätke seisma nii vähemalt tunniks.Pane tomatid keevasse vette mõneks minutiks,et koor tuleks lahti.Eemalda tomatitelt koor ning lõika neljaks.Kuumutage pannil oliiviõli ja pane pannile küüslauguküüned.Kui küüslauk on muutunud kuldseks lisage tomatid.Prae tasasel tulel,kuni tomatid on pehmed.Suru tomatipasta läbi sõela ning maitsesta basiiliku lehtedega.Loputa sõelal soolas olevad baklažaanid kraani all ning aseta majapidamispaberile nõrguma.Kuumuta oliiviõli ja friteeri baklažaani viilud õlis.Pane osad viilud kõrvale,mis lähevad hiljem pasta peale.Ülejäänud viiludest lõika peenikesed ribad ning vala tomatipastasse.Vala keenud spagetid tomati kastmesse ja kuumuta veel paar minutit.Aseta pasta taldrikule,lisa baklažaani viilud ning riivi peale soolane ricotta juust ning kaunista basiiliku lehtedega!Jaaa võib asuda nautima!

                    Taas suured tänud Itaalia köögile:-)) Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment