Thursday, September 13, 2012

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese nagu nimigi ütleb pärineb Itaaliast Genovast.See pesto on tuntud ülemaailma ja võitnud paljudegi südamed:-)


Vaja läheb:

50g basiilikut
100 ml oliiviõli
70g parmesani juustu                                             
30g pecorino juustu
15g piiniaseemneid
jämedat soola



Pestot on nii kerge valmsitada,et õpetuseks piisab ühest lausest:-)
Pane kõik koostisosad köögikombaini ning purusta.Täida väiksemad purgid pestoga ja vala veel igasse purki veidike oliiviõli,siis pesto seisab kauem.Kes tahab võib muidugi valmistada pesto käsitsi nagu tegelikult on õige ja tehti vanasti ja teevad siiani enamus Itaalaseid.Milleks kasutatakse uhmrit ja nuia.Mina aga lähen kergemat vastupanuteed:-)

Pesto söömiseks on palju erinevaid variante.Kas siis valmistada maitsev pasta,bruscettad pesto kattega jne.Isetehtud pesto ei kuulu muidugi sinna kauaseisvate hoidiste kategooriasse..Tavaliselt ikkagi soovitav oleks nädalaaja jooksul ta ära süüa.



1 comment:

  1. No tore lugu :) Tegin täna just pesto-pastat otse Genovast toodud pestost ning huvi pärast otsisin netist genova pesto retsepte ja sattusin kohe sinu blogisse. Peaks kohe huvi pärast neid kõrvutama ja võrdlema :) Ja nii ilusad pildid on!

    Triin

    ReplyDelete