Wednesday, September 12, 2012

Magusad tuuletaskud

Magusad tuuletaskud keedutainast.Ja siinkohal julgen ma ausalt tunnistada,et see on üks tainas,mille tegemine mulle alguses peavalu valmistas.Kuigi koostisosi on ju niii väha ja tundub,mis ta siis ikka ära ei ole:-))aga nii see ei olnud.Küsides ja uurides teisteltki,sain sama vastuse.See üks keeruline tainas.Nüüd aga on see mul käpas ja tuuletaskud tulevad maitsvad ja õhulised;-)


Koostisosad:


Keedutainas:

200g võid
360g jahu
3 klaasi vett
1 tl soola                                                
1 spl suhkrut
6-8 muna                                                                                  

Täidis:

250g kohupiima
200g vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
100g suhkrut

Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema.
Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti.
Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb ja tainatombu moodustab.
Lase tainal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Kui munad on suured, võta üks vähem. Iga muna lisades klopi tainas siledaks.
Tainas peab olema ühtlane, paraja paksusega ja läikiv, nii et plaadile pandud küpsetised laiali ei valguks.
Tainast küpsetatakse kohe pärast valmistamist. Pritsi tainas läbi koogipritsi või pärgamentpaberist torbiku või pane kahe lusika abil parajad pätsikesed, rõngad või muu kujulised küpsetised küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Küpseta 220°C juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200°C-le ja küpseta veel 10-15 minutit. Lõpupoole lülita kuumus välja.
Ava ahjuuks ja lase küpsetistel natuke jahtuda.
Õnnestunud keedutaina küpsetised on seest tühjad ja ei lange kokku. Kokkulangenud küpsetised pane natukeseks ajaks ahju tagasi, kus nad uuesti kerkivad.
Täida kohupiima-ja vahukoorekreemiga. Jahtunud tuuletaskud lõika pooleks, alumistele pooltele pritsi või pane lusikaga täidis.


No comments:

Post a Comment