Monday, August 06, 2012

Tagliatelle alla trapanese

 

Pesto alla trapanese on pärit Lääne-Sitsiiliast ja pärineb Trapani sadamast,millest tuleneb ka nimi.See retsept on väga vana ning tema juured ulatuvad lausa antiikaega.Pestos on kasutatud tüüpilise Sitsiiliast pärit koostisosi!Värsked tomatid ja mandlid koos basiilikuga annavad mõnusa delikaatse ja aroomika maitse.Pesto alla trapanese sobib igat tüüpi pastaga.

Pesto koostisosad:

                                      
50 g mandleid
250 g tomateid
1 küüslauguküüs
basiilikut
pipart
pecorino juustu



Kõigepealt eemalda mandlitelt koor.Pane vesi keema ja vala mandlid keevasse vette ja lase keeda 1-2 minutit ning seejärel eemalda koor.Milleks piisab vaid õrnast vajutusest ja koor eemaldub kergesti.Tee sama ka tomatitega,milleks pane tomatid korraks keevasse vette ja seejärel eemalda koor ning lõika kuubikud.Purusta köögikombainis tomatid,mandlid,basiilik ja küüslauk.Pane veidike pestot kõrvale,mis läheb pasta peale serveerides.Sega keedetud makaronid pestoga,lisa veidike oliiviõli ja pecorino juust.Enne serveerimist tõsta paar lusikat pestot pastale ning võib asuda nautima!:-)





                                BUON APPETITTO!



No comments:

Post a Comment