Sunday, June 24, 2012

PASTA FRESCA-VÄRSKE PASTA

PASTA FRESCA  -VÄRSKE PASTA


Täna on mul käsil Itaalia traditsioonid:-)Värske pasta valmistamine kodus!Kindlasti on paljudele takistuseks saanud pastamasin.Kuid saab ka ilma väga hästi.Vaja läheb lihtsalt sutsu rohkem aega ja rohkem kätetööd!;-) Kindlasti on ka peas paljudel mõte,et nii raske,pikk ja tüütu protsess on see pasta valmistamine.Kuid kinnitan,et see pole üldse nii!Pigem on see meeldiv ja naudidav tegevus,rääkimata tulemusest...mis on niiii maitsev,et enam poodi ei kipugi pasta järgi.Nii,et mõnus idee nädalavahetuseks ja miks mitte ka muudeks õhtuteks;-)

Vaja läheb:
                                                               
400g kvaliteetset jahu
4 muna
1-2 tl soola

NB.Iga inimese kohta arvestada 100g jahu ja iga 100g jahu kohta üks muna.Nii siis minu kogused on on arvestatud 4 inimese portsijon,igaühe jaoks arvestatud 100g jahu ja üks muna:-)Jaa läheb valmistamiseks.


Valada lauale jahukuhi,mille keskele teha kätega auk.










Lüüa keskele auku lahti munad ja lisada sool.










Kahvliga vaikselt asuda vahustama munasid ning asuda kahvliga vaikselt augu servadest lisama jahu koguaeg edasi vahustades.












Kui munad on muutunud parajalt tugevaks võib alustada kätega segamist.Alustades jahu lisamist vaikselt keskele näppudega.Kuni tekib tainatomp!










Käelabaga tugevalt peale vajutades veeretada pastad laual vähemalt 15 minutit,seni kuni pasta on ilus sile.









Asetada pasta toidukile sisse ja külmkappi seisma 30 minutiks.Pärast mida on tainas elastne ja teda palju kergem töödelda.









Pasta seisnud külmas läheb edasi vaja tainarulli ja tugevat kätetööd:-)Tainas tuleb rullida hästi õhukeseks.Pasta paksus võib olla ainult 0,5 mm;- Mis on tähtis!



Kui tainas on piisavalt õhukeseks rullitud läheb endale  meelepäraste kujudega pasta valmistamiseks.Mina valisin täna tagliatelled!Mille tegemiseks kata tainas toidukilega ja keera rulli.Lõika ca 1 cm laiused kettad rullist ning ava kohe!Jäta pasta paariks tunniks kuivama!

No comments:

Post a Comment