Friday, August 10, 2012

Lahtine kanapirukas ehk quiche

Lahtine kanapirukas ehk quiche,mis on hetkel toidulaudadel väga populaarne.Mina sain sellest üldse esimest korda aimu ja seda maitsta külas tuttavate juures.Mõtlesin alati,et küll oli maitsev toit aga mis see täpselt oli ja sisaldas,ei olnud mul aimugi.Lõpuks sain ka selle vastuse ja hiljem selle kohta googeldades,sain aimu tema populaarsusest.Variante on palju erinevaid,kuidas valmistada.Igaüks võib lasta maitseil ja mõtteil lennata:-))


Põhi:

100 g võid
200 g jahu
70 ml vett
soola

Peale:

400 g kanafileed
150 g valgehallitusjuustu
1 porru
1 küüslauguküüs
100 g brokolit
2 muna
200 ml piima
soola

Kõigepealt valmista taigen põhja jaoks,milleks sega kõik komponendid omavahel ja pane tainas külmkappi vähemalt tunniks seisma.Aseta tainas küpsetusvormi,nii et ääred jäävad kõrgemad.Küpseta põhja ahjus ca 15 minutit.
Valmista kate...tükelda suuremad brokolid ja lõika kanafileest kuubikud.Pane kana pannile praadima,lisa porru ja küüslauk ning lõpuks lisa ka brokoli.Vala koostisosad eelküpsetatud põhjale,laota ühtlaselt laiali.Klopi lahti munad,lisa piim ja maitsesta soolaga ning kalla kaste vormi.Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 30 minutit.Lõika hallitusjuustust kuubikud ja lisa 10 minutit ennem väljavõtmist pirukale st. umbes 20 minuti pärast.

No comments:

Post a Comment