Koostisosad:
Põhi:
200 g võid
1 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 muna
500 g kohupiima
0,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2-3 spl. värske sidrunimahla
300 g kooritud ja puhastatud õunu
Kate:
1,5 dl vahukoort
75 g võid
100 g mandlilaaste
100 g mandleid
50 dl suhkrut
2 spl.jahu
Põhja jaoks sega omavahel toasoe või, suhkur, jahu ja küpsetuspulber. Suru taigen koogivormi põhja.
Täidise jaoks vahusta muna suhkruga, lisa kohupiim, vaniljesuhkur ja sidruni mahl. Koori, puhasta ja tükelda õunad.
Vala jahtunud põhjale täidis ning jaota peale tükeldatud õunad. Küpseta 180C ahjus 25 minutit.
Samal ajal kui kook küpseb, valmista kate. Selleks sulata või ja suhkur.
Lisa vahukoor, jahu, mandlilaastud ja purustatud mandlid.
Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Jaota kate ühtlaselt õuntele ning
küpseta 180C ahjus 10-15 minutit, kuni kate on muutunud kuldseks.
No comments:
Post a Comment