Friday, July 27, 2012

Õunamoos astelpaju marjadega

 

Selline omapärane moos astelpaju marjadest,millele lisavad mõnusat mahedust õunad.Ise ei olnud ma varem just astelpaju marjade suurim fänn aga õuntega koos on nad tõesti head ja minu mittemeeldiv arvamus on muutunud neist marjadest:-)Jaaa,kui veel mõelda vitamiinidele, mida nad sisaldavad,tekib veel eriti tahtmine neist midagi valmistada.Kõige parem oleks muidugi neid paljalt süüa,aga nii kaugele ma pole veel jõudnud:-))



Vaja läheb:

1 kg õunu
500 g astelpaju marju
600 g suhkurt




Astelpaju marjad kuumutada tasasel tulel keemiseni ning seejärel seemnete ja kestade kättesaamiseks ajada läbi sõela (eriti tervisliku moosi saamiseks võib kuumutatud segu purustada saumikseriga). Saadud segusse lisada eelnevalt puhastatud ja tükeldatud õunad ning kuumutada tasasel tulel õunte pehmenemiseni. Õuna-astelpaju marja segu ajada taas läbi sõela või kasutada püreestamiseks saumikserit. Lisada suhkur ja kuumutada tasasel tulel, samaaegselt riisuda pealekerkiv vaht. Valmis moos tõsta väikestesse purkidesse ja sulgeda kohe eelnevalt kuumutatud kaantega.



No comments:

Post a Comment