Magusad tuuletaskud keedutainast.Ja siinkohal julgen ma ausalt tunnistada,et see on üks tainas,mille tegemine mulle alguses peavalu valmistas.Kuigi koostisosi on ju niii väha ja tundub,mis ta siis ikka ära ei ole:-))aga nii see ei olnud.Küsides ja uurides teisteltki,sain sama vastuse.See üks keeruline tainas.Nüüd aga on see mul käpas ja tuuletaskud tulevad maitsvad ja õhulised;-)
Koostisosad:
Keedutainas:
200g võid
360g jahu
3 klaasi vett
1 tl soola
1 spl suhkrut
6-8 muna
Täidis:
250g kohupiima
200g vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
100g suhkrut
Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema.
Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti.
Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas keedunõu
küljest lahti lööb ja tainatombu moodustab.
Lase tainal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Kui munad on suured, võta
üks vähem. Iga muna lisades klopi tainas siledaks.
Tainas peab olema ühtlane, paraja paksusega ja läikiv, nii et plaadile
pandud küpsetised laiali ei valguks.
Tainast küpsetatakse kohe pärast valmistamist. Pritsi tainas läbi
koogipritsi või pärgamentpaberist torbiku või pane kahe lusika abil parajad
pätsikesed, rõngad või muu kujulised küpsetised küpsetuspaberiga kaetud
plaadile.
Küpseta 220°C juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust
200°C-le ja küpseta veel 10-15 minutit. Lõpupoole lülita kuumus
välja.
Ava ahjuuks ja lase küpsetistel natuke jahtuda.
Õnnestunud keedutaina küpsetised on seest tühjad ja ei lange kokku.
Kokkulangenud küpsetised pane natukeseks ajaks ahju tagasi, kus nad uuesti
kerkivad.
Täida kohupiima-ja vahukoorekreemiga. Jahtunud tuuletaskud lõika pooleks,
alumistele pooltele pritsi või pane lusikaga täidis.
No comments:
Post a Comment